Home » Nieuws » Nieuw lesprogramma Rabo AZ Foodtour voor groep 7/8 in de maak

Nieuw lesprogramma Rabo AZ Foodtour voor groep 7/8 in de maak

19-10-2017

Een ware bundeling van krachten: vijf Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelen samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN een nieuw lesprogramma voor basisscholen. De Rabo AZ Foodtour is een compleet interactief lesprogramma voor groepen 7/8 waarin voedsel en gezonde voeding centraal staat.

De Rabo AZ Foodtour is een ontdekkingstocht in negen lessen naar goed voedsel en gezonde voeding voor kinderen uit Noord-Holland. Gezonde voeding is belangrijk, dat weet iedereen. Maar bij de Rabo AZ Foodtour vertellen we ook waarom; kinderen leren wat gezond is, waar zij zelf invloed op hebben en welke positie gezonde voeding in hun wereld inneemt. Zij worden daarbij geholpen door de selectiespelers van AZ.

Vloggen

Elke les behandelt een actueel voedsel- of gezondheidsthema. Het interactieve programma daagt schoolkinderen uit om de kennis in vlogs te verwerken. Vlogs worden ingestuurd en dingen mee naar de hoofdprijs: een Foodclinic bij het AZ Stadion en met je klas naar een wedstrijd van AZ en jouw vlog in het stadion op het scorebord!

Pilot

In het voorjaar van 2018 start een pilot op 10 scholen om vanaf seizoen 2019 de Foodtour te vervolgen in 100 klassen in de regio Noord-Holland boven het NZ-kanaal. Dat betekent 3000 kinderen die in de wereld van voedsel en gezonde voeding duiken. Daarmee is het één van Nederlands meest spraakmakende voedingseducatieprogramma’s van de laatste jaren.


« terug naar het overzicht


Rabo AZ Foodtour