Home » Nieuws » Een bijzondere editie van de Rabo AZ Foodtour

Een bijzondere editie van de Rabo AZ Foodtour

03-07-2020

Alkmaar – De Rabobank AZ Foodtour 2019-2020 is er één om niet te vergeten. Vanaf februari zijn 100 klassen bezig geweest met verschillende onderwerpen rondom het thema voeding. Door de coronacrisis moesten zowel de klassen als het Rabo AZ Foodtour-team opzoek naar oplossingen. De leerlingen van de groepen 7/8 van OBS Het Baken, OBS Het Barnewiel en OBS De Adelaar hebben deze editie het lesprogramma het best uitgevoerd en zijn daarmee de winnaars van de Rabo AZ Foodtour 2020!

De Rabo AZ Foodtour is een online lesprogramma waarin AZ-spelers en -trainers samen met voedingsdeskundigen lesgeven over gezonde voeding. Van AZ-vlogger Timo krijgen de leerlingen elke les een vlogopdracht om met de klas uit te voeren.

Digitale ontmoetingen

Waar de AZ-spelers normaal een bezoek brengen aan de deelnemende scholen, gebeurde dat deze editie noodgedwongen net even anders: namelijk digitaal. Via een live-verbinding brachten een aantal AZ-spelers, waaronder Jonas Svensson, Oussama Idrissi en Ferdy Druijf, een digitaal bezoek aan kinderen uit groep 7 en 8.

Winnaars
De Rabo AZ Foodtour was een succesvol programma met veel enthousiaste deelnemers. CBS Het Baken, OBS Het Barnewiel en OBS De Adelaar deelden de leukste vlogs:

CBS Het Baken

OBS Het Barnewiel

OBS De Adelaar

Inschrijven Rabo AZ Foodtour 2020-2021
Lijkt het jouw klas leuk om alles te leren over gezonde voeding? De Rabo AZ Foodtour is volgend jaar namelijk weer terug met een nieuwe editie. Schrijf je snel in via www.raboazfoodtour.nl

Unieke samenwerking
Vier Noord-Hollandse Rabobanken ontwikkelden de Rabo AZ Foodtour samen met AZ Alkmaar en Greenport Noord-Holland Noord. Begin 2019 sloten de zes gemeenten van JOGG- regio Noord-Holland en GGD Hollands Noorden zich aan. De Rabo AZ Foodtour is een vervolg op het succesvolle lesprogramma ‘Rabo AZ Voetbaltoer’ waar tussen 2012 en 2018 circa 15.000 kinderen van groep 7/8 in Noord-Holland aan hebben deelgenomen.


« terug naar het overzicht


Rabo AZ Foodtour