Home » Nieuws » Aftrap lesprogramma Rabo AZ Foodtour 2018

Aftrap lesprogramma Rabo AZ Foodtour 2018

19-03-2018

De AZ-selectie is maandagochtend 19 maart verdeeld over 9 basisscholen in Noord-Holland om de aftrap te doen van de Rabo AZ Foodtour. De Foodtour is een online lesprogramma van twee weken waarin spelers en trainers van AZ samen met voedingsdeskundigen lesgeven over gezonde voeding.

Het programma is een vervolg op het  succesvolle lesprogramma ‘Rabo AZ Voetbaltoer’ waar de afgelopen 6 jaar ca. 15.000 kinderen van groep 7/8 in Noord-Holland aan hebben deelgenomen. Met dit nieuwe  lesprogramma geven zowel Rabobank als AZ invulling aan hun maatschappelijke rol als toonaangevende organisatie in de regio. “Kinderen bewust maken van het belang van gezonde voeding en een gezonde levensstijl is voor Rabobank als grootste Food & Agri bank ter wereld een belangrijk thema. Door de samenwerking op te zoeken met partijen als AZ en GreenPort kunnen we dit op een heel aansprekende manier voor het voetlicht brengen”,  aldus Harry Nieuwenhuizen, directievoorzitter van Rabobank Kop van Noord-Holland.

Vloggen als lesmethode

Dit nieuwe lesprogramma is, naast de inbreng van de spelers van AZ ook vernieuwend door het gebruik van vlogs. Zowel de AZ-spelers als de kinderen gaan actief vloggen over de verschillende thema’s op het gebied van voeding. Ze worden hierbij geholpen door de populaire AZ-vlogger Timo. “Dit vlogelement in de lessen sluit heel goed aan op de belevingswereld van kinderen en zorgt voor actief leren over verschillende issues als het gaat om voeding. Zo gaat er bijvoorbeeld worden gevlogd over zaken als het wereldvoedselvraagstuk, etiketten lezen, gezond eten en het zelf maken van een gezonde sportdrank”, zo vertelt Martijn Grosmann van GreenPort Noord-Holland Noord. Grssmann: “Daarnaast kunnen de kinderen ook een boer in  de buurt bezoeken en leren ze dat er heel veel voedingsproducten die ze eten gewoon uit Noord-Holland komen!”  Uiteindelijk winnen de klassen met de beste en leukste vlogs een exclusieve Foodclinic bij AZ.

Gezonde levensstijl belangrijk voor kinderen

De komende weken vindt de pilot plaats van dit online lesprogramma bij 9 scholen in Noord-Holland. De ervaringen die we nu opdoen met het programma verwerken we in het lespakket van volgend jaar. “Het is onze ambitie om volgend schooljaar minimaal 100 basisscholen in Noord-Holland dit lesprogramma te laten volgen”, aldus AZ-directeur Robert Eenhoorn. “Gezond eten is belangrijk voor profvoetballers, maar zeker ook voor kinderen. Je legt er een belangrijke basis mee voor een gezonde levensstijl in de rest van je leven. Mooi dat we daar samen met Rabobank en GreenPort Noord-Holland Noord bij kunnen helpen.”


« terug naar het overzicht


Rabo AZ Foodtour